Het verschil tussen content en SEO marketing

Beide zijn onmiskenbaar voor een goede positionering van een bedrijf: SEO en content marketing! De overlap tussen SEO (Engels: search engine optimization) en content marketing wordt steeds groter. Er zijn veel raakvlakken, maar toch is het niet hetzelfde...


Wat doet een content marketeer?

Als content marketeer ben je continu bezig met het maken van content waarmee je de doelgroep wilt bereiken. Deze content is vaak in de vorm van teksten, maar dit kan ook in de vorm van afbeeldingen of video's zijn. Jouw doel als content marketeer is bereikt als je de doelgroep tot actie hebt gebracht.

''Content marketing is een vorm van marketing waarbij je de doelgroep aanspreekt met relevante teksten, afbeeldingen of video's.''

Okay... wat doet een SEO marketeer dan?

Een SEO marketeer houdt zich bezig met het zo hoog mogelijk komen in de organische zoekresultaten. Organisch betekent dat je niet betaald hebt om hoog in de zoekresultaten te komen (geen betaalde advertentie dus). Dit doet een SEO marketeer door content technisch te optimaliseren, bijvoorbeeld door bepaalde keywords geregeld te herhalen. Daarnaast werkt een SEO marketeer met interne en externe links.

''SEO (search engine optimization) is een vorm van marketing waarbij er gestreefd wordt naar een betere vindbaarheid op de zoekmachines.''

De raakvlakken

Zonder content zou SEO niet bestaan! Een SEO marketeer heeft namelijk content nodig om deze te optimaliseren. Een content marketeer maakt goede content en een SEO marketeer verwerkt deze zodat de zoekmachines de content vinden. Soms kunnen beiden ook totaal tegenover elkaar staan: een content marketeer kan namelijk een tekst zo schrijven dat de doelgroep goed wordt aangesproken. In eerste instantie is er dan niets op aan te merken.


Een SEO marketeer kan de tekst dan gedeeltelijk aanpassen (bijvoorbeeld door keywords te herhalen) waardoor deze anders wordt. De tekst kan dan op leesbaarheid iets te wensen over laten, maar zal wel veel beter door de zoekmachines gevonden worden.


Op zoek naar een content of SEO marketeer?

Dan ben je bij b-Supplies aan het goede adres! Wij schrijven diverse teksten voor bedrijven en maken deze ook nog eens SEO geoptimaliseerd. Bekijk hier onze diensten.